Gülşah Sezgin, çocuğunu kreşten almak için gittiği sırada Edirne’nin Abdi İpekçi Caddesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde sahipsiz bir köpeğin saldırısına uğradı. Etraftaki vatandaşların müdahalesiyle köpek uzaklaştırıldı ve yaralanan kadın, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
EŞİ DE TIPKI KÖPEĞİN SALDIRISINA UĞRAMIŞTI
Hastanede tedavi gören Sezgin, yaptığı açıklamada, birebir köpeğin birkaç gün evvel eşine de saldırdığını belirtti. Eşine, köpeğin bulunduğu yer hakkında telefonla bilgi verdiğini anlatan Sezgin, şunları söyledi:
Eşim, ‘Karşı taraftan geç’ dedi lakin ben geçerken köpek birden yanıma koştu. Hiçbir şey yapamadım, çöp konteynerine sığındım fakat köpek sol bacağımı ısırdı. Yardıma gelen vatandaşlar köpeği kovalayıp uzaklaştırdı. Birebir köpek 2-3 gün evvel eşime de saldırmıştı.
“YETKİLİLER TEDBİR ALMALI”
Daha evvel de birebir bölgede sahipsiz bir köpekten ziyan gördüğünü söz eden Sezgin, yetkililere sahipsiz köpek tehdidine karşı derhal tedbir alması davetinde bulundu.
Olay sonrası, saldırıyı gerçekleştiren köpek Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü gruplarınca yakalanarak Sokak Hayvanları Barınağı’na götürüldü.
YASAKLI IRK KÖPEK İHBARI
Ayrıca, polis ve belediye grupları, Haşim İşcan Caddesi’ndeki bir siteden gelen yasaklı ırk köpek ihbarı üzerine harekete geçti. Takımlar, yasaklı ırk köpeği ve site bahçesindeki sahipsiz köpekleri barınağa götürmek için denetim altına aldı.