İzmir’deki terörist saldırıyı kahramanca önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin derin izler bıraktı

Polis memuru Fethi Sekin Türkiye'nin unutulmaz kahramanlarından biri. 5 Ocak, kendi canını hiçe sayarak, daha fazla can kaybı yaşanmaması için kendisini kurşunlara siper eden ve teröristlere meydan okuyan bu ismin şehit olduğu günün yıldönümü.
AA

Fetih Sekin, İzmir’de teröristlerin saldırısına kendisini siper ederek kahramanca şehit olmasından sonra Emniyet teşkilatının özverili çalışmalarının ve terörle uğraşın sembol isimlerinden biri oldu.

Şehit Fethi Sekin’in vazife aşkı, etrafı ile olan alakaları hakkında bilgiler geldikçe de bu sembol isme vefa duygusu da arttı.

İzmir’de teröristlerin hain planını canı kıymetine bozan kahraman Fethi Sekin, Türk halkının gönlündeki yerini perçinledi.

Hiç unutulmayacak kahramanların ortasındaki yerini aldı ve anısı o günden bugüne yaşatılmaya devam ediliyor.

İZMİR ADLİYESİ ÖNÜNDE CANINI HİÇE SAYARAK FACİAYI ÖNLEDİ

Terör örgütü PKK’nın 5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesine yönelik atağında facianın önüne geçilmesi için canını siper eden polis memuru Fethi Sekin, atağın üzerinden 8 yıl geçmesine karşın unutulmuyor.

izmirdeki terorist saldiriyi kahramanca onleyen sehit polis memuru fethi sekin derin izler birakti 0 BPQwtvuQ

PPK’LI TERÖRİSTLERİN AMACI OLDU

Polis memuru Fethi Sekin, İzmir Adalet Sarayının C Blok girişinde PKK’lı teröristlerce patlayıcı yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen akında teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu.

ADLİYE ÇALIŞANI MUSA CAN DA ŞEHİT EDİLDİ

Sekin ile akında kurşunların isabet etmesi sonucu şehit olan adliye çalışanı Musa Can, şehadetlerinin yıl dönümünde yad ediliyor.

MOTOSİKLETLİ TRAFİK POLİSİ

Adliye önünde motosikletli trafik polisi olarak vazife yaparken teröristlerin planını gerçekleştirmesini engelleyen ve tüm Türkiye’nin kahramanı olan Fethi Sekin, yardımseverliği, beşerlerle olan hoş irtibatı ve sevinçli haliyle hatırlanıyor.

HAYAT ÖYKÜSÜ ELAZIĞ’DA BAŞLADI

Fethi Sekin, 1973’te Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Doğancık köyünde doğdu.

KİLİS, BİNGÖL, İZMİR

Lise eğitimi sonrası girdiği Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulundan 1995’te mezun olan Sekin, polisliğe Kilis’te başladı. Buradaki vazifesinin akabinde 1999’da Bingöl’e tayini çıkan Sekin, kentte 3 yıl misyon yaptıktan sonra 2002’de İzmir’de görevlendirildi.

EVLİ İKİ ÇOCUK BABASI

Tüm Türkiye’ye ismini “kahraman” olarak duyuracağı İzmir’de 15 yıl vazife yapan Sekin, evli ve 2 çocuk babasıydı.

TERÖRİSTLERİN PLANINI BOZDU

İzmir Adliyesi’ne akın planlayan PKK’lı 2 terörist, patlayıcı yüklü arabayla 5 Ocak 2017’de saat 16.00 civarında adliye önüne geldi.

OLAYDA POLİS MEMURU OĞUZHAN BATUHAN ATİK’E DE ÇARPTILAR

Sürücü koltuğundaki terörist, aracın direksiyonunu kırıp arabasıyla İzmir Adliyesi C Kapısı önünde bulunan polis memuru Oğuzhan Batuhan Atik’e çarptı.

Planları dahilinde olmadığı anlaşılan bu olayla panikleyen teröristler, hareketi gerçekleştirmek için araçtan inip yaya olarak uzaklaştı.

izmirdeki terorist saldiriyi kahramanca onleyen sehit polis memuru fethi sekin derin izler birakti 1 cwBz14Jy

TERÖRİSTLERLE ÇATIŞTI

Caddenin karşısına geçen teröristler, bomba yüklü arabası patlattı. Patlama sesi üzerine bölgede vazifeli polis memuru Fethi Sekin, teröristlerle çatışmaya girdi.

TERÖRİSTLERDEN BİRİ VURDU

Teröristlerden birini etkisiz hale getiren Sekin, başka teröristin bir aracın gerisinden açtığı ateş sonucu şehit oldu.

SEKİN’İ ŞEHİT EDEN ÖLDÜRÜLDÜ

Fethi Sekin’i şehit eden terörist de polisler tarafından etkisiz hale getirildi.

“FETHİ SEKİN” İSMİ, ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDA YAŞATILIYOR

Kahramanlığın sembol ismi Fethi Sekin, 7 Ocak 2017’de memleketi Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Doğancık köyünde son seyahatine uğurlandı.

Hain hücumun akabinde adliyeye gelen İzmirliler, Türk bayraklarıyla teröre karşı birlik bildirisi verdi.

izmirdeki terorist saldiriyi kahramanca onleyen sehit polis memuru fethi sekin derin izler birakti 2 thw7SWPQ

CADDEYE İSMİ VERİLDİ

Adliye önünde taarruz ve çatışmanın yaşandığı İslam Kerimov Caddesi’nin ismi, “Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi” olarak değiştirildi.

ADINA SPOR TERTİPLERİ YAPILDI

Yurt genelinde birçok yere şehit polisin ismi verildi, böylelikle Fethi Sekin ismi ölümsüzleştirildi. Türkiye çapında birçok spor tertibi Fethi Sekin anısına yapıldı.

izmirdeki terorist saldiriyi kahramanca onleyen sehit polis memuru fethi sekin derin izler birakti 3 rzcwn5P3

OKUL, HASTANE, CADDE VE SOKAKLARA İSMİ VERİLDİ

Memleketi Elazığ’daki kent hastanesine ve İzmir’deki bir okula da ismi verilen Sekin’in ismi, cadde ve sokaklardan parklara, okullardan kütüphanelere kadar birçok yerde yaşatılıyor.

2 ŞEHİT 19 YARALI

İzmir Adliyesi C Blok girişinde 5 Ocak 2017’de bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen akında 2 örgüt mensubu etkisiz hale getirilmiş, teröristlerle çatışmaya giren trafik polisi Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can şehit olmuş, 19 kişi yaralanmıştı.

ŞÜPHELİLER YAKANLANDI

Olayda kullanılan arabası temin eden ve 1 Ocak 2017’de Hakkari Esendere Hudut Kapısı’ndan yurt dışına çıktığı belirlenen Abdulkahar Karasaç ile irtibatı olduğu öne sürülen İsa Güçlü yakalanmış, hakkında dava açılan Şiddetli birinci duruşmada tahliye edilmişti.

Saldırıda kullanılan mühimmatları, ataktan 6 ay evvel Mardin’den İzmir’e taşıdığı ve teröristlere teslim ettiği öne sürülen Kanıt Hıso da Suriye’de yakalanarak Türkiye’ye getirilmişti.

izmirdeki terorist saldiriyi kahramanca onleyen sehit polis memuru fethi sekin derin izler birakti 4 KWLw84iO

BOMBAYI GETİRDİĞİ ÖNE SÜRÜLEN SANIKLAR YARGILANDI

Hıso hakkında hazırlanan iddianamede, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” ve “kamu görevlisini taammüden öldürmek” hatalarından 3 defa ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası istenmişti. Sanık için ayrıyeten 19 sefer “kasten yaralama”, 24 defa “patlayıcı unsur kullanarak mala ziyan vermek” ve 1 sefer de “kamu malına ziyan vermek” hatalarından cezalandırılması talep edilmişti.

Mahkeme heyeti, sanık Hıso’nun adliye saldırısına dahil olduğuna dair bir kanıt elde edilemediği gerekçesiyle bu olaya ait cürümlerden beraatine karar vermişti.

Heyet, sanığın savunmaları dikkate alınarak silahlı terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan YPG güdümünde hareket ve faaliyetlerde bulunduğuna kanaat getirildiğini bildirmişti.

YAKALANAN PKK ÜYELİĞİNDEN MAHPUS CEZASI ALDI

Hıso “terör örgütü PKK’ya üye olmak” kabahatinden 6 yıl 3 ay mahpus cezasına çarptırılmış, İsa Güçlü ise tüm kabahatlerden beraat etmişti.

SALDIRIYI PLANLAYAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Saldırının planlayıcılarından olan ve Terörden Arananlar Listesi’nde “gri kategori”de aranan terörist Karasaç ise 14 Haziran’da MİT’in operasyonuyla etkisiz hale getirilmişti.

izmirdeki terorist saldiriyi kahramanca onleyen sehit polis memuru fethi sekin derin izler birakti 5 shWHnpUs

ŞEHİT OLUŞLARININ 8’İNCİ YILINDA ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir’de 8 yıl evvel gerçekleştirilen terör taarruzunda şehit düşen polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can için İzmir Adalet Sarayı’nda düzenlenen anma merasimine katıldı.

Tunç, burada yaptığı konuşmada, Fethi Sekin ile Musa Can’ın ailelerine, sevenlerine, emniyet ve yargı teşkilatına başsağlığı dileyip, onların isimlerini ve aziz anılarını hiçbir vakit unutmayacaklarını söyledi.

Share the Post:

Related Posts