Kabine toplanıyor: En düşük emekli maaşı masada

Kabine yarın Beştepe'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda, en düşük emekli maaşının artırılmasına ait düzenlemenin değerlendirmesinin yapılması bekleniyor.
Haber Merkezi

Yeni yılın birinci kabinesi yarın toplanıyor..

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşecek.

Gündemde; Suriye’deki gelişmeler, terörle gayret ve iktisat alanındaki bahisler var.

Özellikle iktisat alanında milyonlar emeklinin merakla beklediği en düşük emekli maaşıyla ilgili bir karar alınması bekleniyor..

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI MASADA

Yıllık enflasyonun belirlenmesinin akabinde memur ve memur emeklilerine yüzde 11,54, SSK ve Bağkur emeklilerine de yüzde 15,75’lik maaş artışı yapılmıştı.

Buna nazaran en düşük 12 bin 500 lira alan emekli, 1.968,75 lira artışla toplam 14 bin 468,75 lira alacak..

Ancak en düşük emekli maaşı için de bir düzenleme beklentisi sürüyor.

DÜZENLEME İÇİN OCAK AYI İŞARET EDİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ocak ayı içinde en düşük emekli maaşı için bir yasal düzenleme yapılacağını belirtmişti. Bahsin ilgili bakanların sunumu ile kabine toplantısında ele alınması bekleniyor.

kabine toplaniyor en dusuk emekli maasi masada 0 vIfjQH1t

İLGİLİ HABER SSK ve Bağkur emeklilerinin 2025 Ocak artırım oranı aşikâr oldu

SURİYE’DEKİ GELİŞMELER ELE ALINACAK

Kabine toplantısında Suriye de öncelikli başlıklar ortasında yer alacak. Suriye’de ağır hasarlı alt yapının tekrar çalışır hale getirilmesi, güç, tarım, içme suyu, ulaşım, taşıma üzere alanlarda gereksinimlerin tespiti için kimi bakanlıklardan heyetler temaslar gerçekleştirmişti.

Bu heyetlerin hazırladığı raporlar eşliğinde ülkenin yine imarı için atılabilecek adımlar ve yeni Suriye idaresiyle gerçekleştirilecek görüşmeler de kabine toplantısında ele alınacak.

kabine toplaniyor en dusuk emekli maasi masada 1 X4147fzt

SURİYELİLERİN DÖNÜŞLERİ İÇİN EK TEBDİRLER

Suriyelilerin geri dönüşleri konusunda son datalar ve alınabilecek ek kolaylaştırıcı önlemlerin de toplantıda kıymetlendirilmesi bekleniyor.

TERÖRLE MÜCADELE

Ankara bir taraftan da dikkatini Suriye’nin kuzeyine çevirmiş durumda. Münbiç ve etrafında Suriye Ulusal Ordusu ile YPG ortasında çatışmalar devam ederken bilhassa Kobani, Kamışlı ve Haseke’de alandaki son duruma ait bilgiler ve mümkün tehditlere dönük planlamalar da kabinede konuşulacak.

Toplantıda ayrıyeten Irak’ın kuzeyinde devam eden terörle uğraş operasyonları da masada olacak.

Kabine toplantısında alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı ulusa sesleniş konuşmasıyla kamuoyu ile paylaşılacak.

kabine toplaniyor en dusuk emekli maasi masada 2 uv7Mk6fB

Share the Post:

Related Posts