Amerika, fecî boyutlara ulaşan yangınlarla uğraşını aralıksız bir biçimde sürdürüyor…
Geçtiğimiz günlerde ormanlık alanda başlayan yangın, Los Angeles’ın Hollywood bölgesinde ilerleme kaydederek etraf bölgelerde de yayıldı.
Alevler rüzgarın da tesiriyle süratle büyüyerek yüzlerce hektarlık alanı da küle döndürdü.
Can kayıplarının da yaşandığı yangınlarda hata oranlarındaki artış ise dikkat çeken boyutlara ulaştı.
Yağma hatasının ön plana çıktığı olaylarda, yapılan açıklamada 44 kişinin tutuklandığı ve bunların birçoklarının yağma kabahatine karışan bireylerden oluştuğu bildirildi.
Konuya ait açıklama Şerif Robert Luna’dan gelirken, bahse ait ayrıntılar ise CNN International’da yer aldı.
“44 KİŞİ TUTUKLANDI”
Şerif Luna tarafından yapılan açıklama yağma cürmüne dikkat çekilerek şu tabirlere yer verildi:
3 yangın etrafında 44 kişi tutuklandı. Sokağa çıkma yasağını ihlal eden 2 kişinin de arlarında bulunduğu kimi şahıslar tehlikeli bölgelerde bulundukları gerekçesiyle, başkaları ise hırsızlık, yağma, müsaadesiz girme ve ateşli silah bulundurma kabahatlerinden tutuklandı.
OPERASYONLAR SIKLAŞTIRILDI
Tahliye bölgelerinde artan yağma olaylarına karşı operasyonlarını sıklaştıran polis grupları, bu kapsamda son 2 günde 7 kişiyi gözaltına aldı.
Operasyonlar sonrası açıklamada bulunan Los Angeles Polis Departmanı’ndan (LAPD) Mike Lorenz, yağma suçundaki artışa dikkat çekti.
İTFAİYECİ KILIĞINDA MESKENLERE GİRİYORLAR
Gözaltı sayısının giderek arttığını belirten Lorenz, “itfaiyeci kılığında konutlara girip çıkan iki kişinin” yakalandığını duyurdu.
Ayrıca, Lorez, tahliye edilen bölgelerdeki kimi konut sahiplerinin, birden fazla yanmış olsa da meskenlerini korumak için özel güvenlik vazifelileri tuttuklarını söz etti.
Bu bireylerin polis tarafından dikkatle incelendiğini bildiren Lorenz, kontrollerin sıkılığına dikkat çekti.
“YAĞMACILARA HAYIR” YAZARAK TABELA ASTILAR
Yağmacılarla gayretini sürdüren mahallî halk, yaşananlara reaksiyonlu..
Halk, yağma suçundaki artış sonrası Altadena bölgesinde Eaton Yangını nedeniyle tahliye edilen bir bölgedeki yol kenarına, üzerinde “No Looters” (Yağmacılara Hayır) yazılı bir tabela yerleştirdi.
NE OLMUŞTU
Geçtiğimiz günlerde ABD’nin California eyaletindeki Los Angeles County’de başlayan yangın bir çok bölgeye yayıldı.
Söndürme çalışmaları sürerken kimi vatandaşlar ise konutlarından tahliye edildi.
Eaton’daki yangının 14 bin dönüm, Palisades yangınının ise 21 bin dönümlük bir alana ulaştığı aktarıldı.
Orman yangınları nedeniyle tüm mecburî tahliye bölgelerini kapsayan bir sokağa çıkma yasağı kararı alınmış ve kanunlara nazaran bu yasağı ihlal edenlerin tutuklanabileceği açıklanmıştı.
Ayrıca son yapılan bilgilendirmede, devam eden yangınlarda meyyit sayısının 16’ya yükseldiği açıklandı.