Süper Lig’in 19. haftasında Trabzonspor, alanında karşılaştığı Antalyaspor’u 5-0 mağlup etti.
Maçın akabinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Pedro Malheiro, bu maça özel bir özelliğinin olmadığını belirtti.
“KENDİMİ ÇOK KEYİFLİ HİSSEDİYORUM”
Malheiro, şu formda konuştu:
Her maça nasıl hazırlanıyorsam bu maça da o formda hazırlanmıştım. Lakin natürel ki bizim ekibimizin bugün hak ettiği bir galibiyetti. Uzun müddettir bizim ismimize beklenen bir galibiyetti. Ben de hem üç golle hem de performansımla birlikte kadro arkadaşlarıma yardımcı olabildiysem kendimi her vakit çok keyifli hissederim. Önceliğim her vakit gruba katkıda bulunabilmek. Bizim ekibimiz alanında daha evvel de söylediğim üzere bu türlü bir galibiyeti uzun müddettir bekliyordu. Bizim ismimize çok hoş bir galibiyet oldu. Hem kadro arkadaşlarıma yardımcı olabildiğim için hem de kadroma yardımcı olabildiğim için galibiyet ismine kendimi çok keyifli hissediyorum.
“EN DÜZGÜNÜNÜ VERMEYE ÇALIŞTIM”
Her oyuncunun hayalinin ulusal kadroda oynamak olduğunu kaydeden Malheiro, şu formda konuştu:
Her oyuncunun hayalinin ulusal kadroda oynamaktır. Benim de alışılmış ki en büyük hayallerimden bir tanesi kendi ülkemi kendi formam ile temsil edebilmek. Bunun için doğal ki çaba ediyorum. O günlerin hayalini her vakit kuruyorum. Her oyuncunun bir adaptasyon sürecine gereksinimi olur benim de bir adaptasyon sürecine tahminen gereksinimim vardı. Ancak şunu net olarak söyleyebilirim. Birinci maçımdan itibaren her vakit elimden gelenin en düzgününü yapmaya, yüzde yüzümü vermeye çalıştım. Bütün maçlarda en düzgün performansımı göstermeye çalıştım. Tenkitler konusunda alışılmış ki tenkit olacak ve bunları zati biz oyuncular olarak bunlara hazırlıklı ve alışkın olmak durumundayız. Fakat yapan tenkitler olursa şayet bizim de bir şeyler öğrenebileceğimiz, çıkarım yapabileceğimiz şeyler olursa bu da natürel ki her oyuncuyu her kişiyi ileri taşıyabilir. Münasebetiyle tenkitte bir problem yok. Ben de birinci geldiğim andan itibaren adaptasyon sürecinde dahi en düzgününü vermeye çalıştım. Şu an doğal ki o süreç bittikten sonra ben arkadaşlarım daha uygun tanıdıktan sonra benim adıma daha âlâ gidiyor. Ancak olağan ki yapan tenkide her vakit açık olduğumu söz edebilirim.
“VISCA İLE OYNAMAK BANA KATKILAR SUNUYOR”
Trabzonspor’un tecrübeli futbolcusu Edin Visca ile oynamaktan ötürü çok keyifli olduğunu vurgulayan Pedro Malheiro, şu tabirleri kullandı:
Çünkü kendisiyle oynamak nitekim bana da katkılar sunuyor. Bana da öğreteceği şeyler oluyor. Her idmanda her maçta. Aslında kendisi Süper Lig’de farkını ortaya koymuş. Ne kadar kaliteli olduğunu göstermiş bir oyuncu. Çok deneyimli bir oyuncu. Bize de idmanlarda da, maçlarda da hem bize yaptığı konuşmalarda, hem bizle olan görüşmelerinde neler yapmamız gerektiği, nelerin daha yeterli olması gerektiğini zati tabir ediyor. Kendisiyle oynamaktan çok memnunum.