Suriye’de 8 Aralık’taki büyük muhalif ihtilalden sonra yine inşa periyodu başladı.
Toprak bütünlüğünün korunması için Şam idaresi ve memleketler arası kamuoyunun davetlerine kulak asmayan ülkenin kuzey doğusundaki PKK/YPG terör örgütü, silah bırakmamakta direniyor.
Türkiye’nin askeri operasyonu işaret ettiği sert açıklamalarının gerisinde Suriye Ulusal Ordusu (SMO), geniş bir operasyon için harekete geçti.
SMO’DAN OPERASYON HAZIRLIĞI
SMO Müşterek Kuvvetleri; Halep’in Aynularap ilçesi, Rakka vilayetindeki Ayn İsa ilçesi ve Haseke vilayetindeki Tel Temir beldesine bakan cephe hatlarına ağır silahlar ve savaşçılar sevk etti.
Suriye’de son devirdeki hareketlilikte değerli bir gaye olarak görülen ve muhalif hareket sırasında SMO’nun PKK’dan kurtardığı Tişrin Barajı ve etrafında çatışmalar sürüyor.
PKK TEKRAR SİVİLLERİ KALKAN YAPTI
SMO’ya üstünlük kuramayan PKK’lı teröristler yeniden sivilleri alana sürdü.
Teröristler, sivil halkı sivil araçlarla baraja sokmaya başladı.
Kendini sivil olarak lanse eden sivil giyinimli terör örgütü YPG/PKK mensuplarının da sivillerin ortasına yerleştiği kalabalık, Tişrin Barajı’nda şov yapmaya başladı.
YPG GAYELERİ VURULDU
Diğer yandan Türk İHA’ları da bölgedeki PKK/YPG amaçlarını vurmaya başladı. Türk jetlerinin de bölgede uçuş yaptığına dair mahallî kaynaklardan bilgiler geliyor.
