Tanju Özcan’dan CHP’ye sitem: Kimse bana üvey evlat muamelesi yapamaz

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatılmıştı. Özcan, partisinden şimdiye kadar bir takviye gelmediğini söyleyerek sitemde bulundu.
DHA

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında katıldığı programda Suriyelilere yönelik açıklamaları sonrası soruşturma başlattı.

“NEFRET VE AYRIMCILIK KABAHATİ KAPSAMINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR”

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmanın ayrıntıları açıklandı.

Açıklamada,Bazı basın yayın organları ve toplumsal medya hesaplarında yer alan Bolu Belediye Başkanı olan Tanju Özcan’ın Suriyeliler ile ilgili, ‘Yeterince yardım alıyorlar devletten, Bolu Belediyesi bütçesinden tek kuruş yardım yapmayacağım, dedim. Tabelaları bir gecede kaldırdım, aldıkları ruhsatları hukuksuz bir biçimde iptal ettim. Doğal o zamanki güç ile dava da açamadılar. Şu an Bolu’da bir tane Arapça tabela yok. İdari Yargı’ya gitselerdi tahminen kazanırlardı fakat siyasette güçlü olduğunuz vakit yeni seçildiğiniz vakittir. Bir şok dalgası yarattı, anlayamadılar ne olduğunu. Sonra baktım gereğince teşebbüs yok. Kendim hukukçuyum. Nikah fiyatlarına, sularına 10 kat artırım yaptım. Bu da yasal değildi’ halindeki açıklamaları üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından resen nefret ve ayrımcılık cürmünü düzenleyen TCK’nın 122’nci unsuru kapsamında soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında 4483 sayılı Yasa Kapsamında Misyonu Berbata Kullanmak kabahatinden İçişleri Bakanlığından soruşturma müsaadesi talep edilecektir.”ifadeleri kullanıldı.

“YARGILANMAK İSTİYORUM”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise hakkında açılan soruşturmayla ilgili konuşmak üzere gazetecilerle bir ortaya geldi. Belediye binasındaki toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında açıklama yapan Özcan, yargılanmak istediğini söz ederek, “Sığınmacılarla ilgili söylediğim hiçbir şeyden pişman değilim. Ben de buradayım, kayyım atayabilen atasın. Tutuklayabilen tutuklasın. Buradayım kardeşim ben. Dokunulmazlığım falan da yok. Haydi bakalım hodri meydan. Vallahi ben bu mevzudan ötürü sıkıldım artık. Yargılanmak istiyorum. Yargılasın beni Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı. Açsın dava. O mahkemeler beni yargılasın.” kelamlarını sarf etti

CHP’YE REAKSİYON: BANA SAHİP ÇIKAN AÇIKLAMA DUYMADIM

Bir gazetecinin, ‘Partinizden kâfi takviyesi gördüğünüzü düşünüyor musunuz?’ sorusunu yanıtlayan Özcan, CHP’nin kendisine sahip çıkmasını beklediğini söz ederek, “Partimden şu ana kadar bana, beni destekleyen, bana sahip çıkan açıklama duymadım. Arkadaşlarım bana iletmedi. Fakat bana kimse üvey evlat muamelesi yapamaz. Zira ben bu partinin üvey evladı değilim, öz evladıyım. Ben partimin bana bu türlü bir ortamda sahip çıkmasını bekliyor muyum? Elbette bekliyorum.” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)
Share the Post:

Related Posts